Võhandu maraton

22.04.2018 kell on 19.52

Nüüd on see siis läbi 😀 jõudsin täna hommikul kell 5 maratonilt koju. Hetkel ma võin öelda, et ei taha seda enam mitte kunagi kogeda aga inimesed üldse ütlevad igasugu asju… ka peale joomist, kui järgmisel päeval on väga paha olla ja lubad endale, et ma enam kunagi ei joo………… kuni järgmise korrani 😀

Sõit kestis minu plaanitud 12h asemel 16h ja 39min. Põhjus, miks nii kaua läks on arvatavasti selles, et kui tavaliselt peaks varakevadise suure veega vähemalt 10km h sõitma, kuna vool on kiire siis võhandu jõgi on lai nagu järv ja vesi seal ei liigu. Kogu distantsi peale kokku oli võibolla 30km kus vool oli kiirem ja ülejäänud ajast pidid lihtsalt jõudu rakendama, et üldse edasi liikuda.

Nüüd ma saan aru küll, miks sportlased telekas oma sitta tulemust üritavad õigustada 😀 haha

Siiski on mul mõned nõuanded nendele, kes alles plaanivad maratonile minna.

1. Minge varakult starti.

Meil juhtus nii, et kui stardipauk käis siis me olime alles kaldal ja sättisime kanuud valmis.

2. Võtke kaasa võimalikult kerge sõiduvahend, kuna tassimist on oma jagu.

Meie klaasplastist kanuu oli ilmselgelt liiga raske ja kuna kõigil on tegemist siis kõrvalisele abile loota ei saa. Lisaks raskele kanuule olid meil ka rasked puidust mõlad. Selliseid ma väga kellelgi ei näinud.

3. Paadi ninas võik olla veekindel kate, mis kaitseb eesistujat lainete eest.

4. Ei maksa oma sõiduvahendit koormata üleliigse kraamiga. Kaasa võiks võtta ainult kuivad riided ja söögi koha pealt ei maksa ka üle pingutada. Sul pole aega piknikut pidada sest kaotad mõtetult aega igat väiksemat peatust tehes. Piisab vaid banaanidest, geelist ja joogist sest süüa pakutakse niikuinii kahes vahepunktis.

5. Jalad võiksid olla soojas, kuna neid sa sõidu ajal ei liiguta. Minu talvesaapad õigustasid end täielikult. Pole paha ka kindaid võtta mõned paarid.

6. Juhul, kui peaksid ümber minema siis vahetada riided ära siis, kui kõik kärestikud on läbitud. Kuna ekstreemsemad kohad tulevad järjest väikeste vahedega siis võid kindel olla, et sul jätkub kuivi riideid ka lõpus.

7. Kui sa pole varem kanuu või süstaga sõitnud siis väike trenn enne maratoni tuleb ainult kasuks. Ning kui su tervis pole kõige parem siis ei soovita üldse osaleda sest suure tõenäosusega saaksid poolel teel infarkti…. see pole nali.

8. Pealamp on lausa hädavajalik sest kunagi ei tea, mis kell sa lõpetad.

Kõige raskem on esimesed 20 km ja viimased 16 km.

Järve ring on karm ja võtab ära kogu sinu energia ning peast käivad läbi juba katkestamise mõtted 😀

Peale 40 km hakkavad kilomeetrid lausa lendama ja sa ei saa arugi, kui jäänud on veel viimased 30 km

Kui tahad katkestada siis soovitan seda teha juba varem sest kui jäänud on viimased 30 km ja sa siis otsustad katkestada hakkad sa hiljem seda kahetsema.

Lõpu poole on isegi kasulik väikse grupiga koos sõita sest üksi sõudes kippusid peale tulema enesetapumõtted 😀

See oli raskem, kui ma arvasin aga uskuge mind….. medalit on ikka kuradi hea vaadata 😀

Ah jaa… minu kanuukaaslane oli äärmiselt tubli ja ei vingunud mitte kordagi, riidu me ei läinud…. välja arvatud üks kord, kus ma oleks tahtnud talle mõlaga vastu pead virutada 😀

Ah jaaa… kui vähegi võimalik siis ära mine sõitma koos elukaaslasega sest suure tõenäosusega viib see lahutuseni 😀

https://www.youtube.com/watch?v=M5JNCUcttN8 (5.16.52)

http://nelson.racetecresults.com/MyResults.aspx?uid=16267-187-1-13166

Lisa kommentaar