Depressioon

23.02. kell on 13.06

Viimasel ajal muust ei kuulegi, kui depressioon ja seda eriti nooremate seas. Eks meil kõigil on olnud elus tõusud ja mõõnad aga kuidas sellega siiski ise ilma tablette neelamata hakkama saada?

Olen enda puhul tähele pannud seda, et kõige sagedamini on depressioon ligi hiilima hakanud siis, kui oled pikemat aega koduseinte vahel istunud. Sellel hetkel on väga tähtsal kohal sõbrad, kellele oma murest rääkida. Juba see, kui saad oma mure teisele rääkida on justkui pool depressiooni võluväel kadunud. Võiks ju arvata, et tänapäeval on teistega suhtlemine nii lihtsaks tehtud, et ei pea isegi kodust välja minema aga tuleb välja, et see ongi asi, mis probleeme juurde tekitab. Tihti ei julgeta või et taheta oma muret sõbraga jagada ning siis minnakse netti abi otsima.

Abi sealt kohe kindlasti ei saa…. aga võid kindel olla, et saad sealt sõimata ja oledki veel mustemas augus. Noortel pole ka seda nn paksu nahka, et netiõelustega toima tulla.

Peale noorte on veel teine sihtrühm, keda depressioon kimbutab natuke tihedamini ja nendeks on emad 😀 Jah ka nemad on liiga kaua koduseinte vahel istunud……………… EI mitte istunud vaid ikka roomanud ja küürutanud 😀

Peale seda, kui lapse kõrvalt uuesti tööle sain minna siis olen ikka täiesti teine inimene. Mitte ainult sellepärast, et sain uuesti sotsiaalseks vaid ka sellepärast, et mul on nüüd jälle oma raha. On ikka väga suur vahe kas raha annab mees või see on sinu enda teenitud.

Liitusin ka hiljuti ühe fb grupiga, kus enamus ongi emad, kellel on tekkinud suhtlemise vajadus ja mitte ainult internetis vaid ka eesmärgiga reaalselt kohtuda. Algul oli imelik kohtuda sulle täiesti võõraste inimestega aga tegelikult see ongi see miski, mis aitab depressiooni vältida.

Kui sul aga pole kedagi, kellega silmast silma rääkida siis soovitan lisaks tööl käimisele otsida omale mõni meelepärane kursus, kus saab samuti teiste inimestega suhelda 😀

Probleem ongi selles, et depressioonis inimene tahab millegi pärast just üksi olla ja arvab, et tablettide söömine lahendab probleemi. Tegelikult ei saa mitte ükski tablett su probleeme ja tujukõikumisi ravida vaid selleks on vaja teisi inimesi ja alustuseks pead sa nad ise üles leidma 😀

Lisa kommentaar